Investeren in Marokko

De Marokkaanse economie heeft een stevig elan gekregen dankzij de aanpassing van de publieke dienstverlening, aanpassing van het financieel systeem en de liberalisering van de markt. Daardoor heeft het land jaarlijks een stabiele groei van om en bij de 4 % volgens het IMF.  Door de vele bi- en multilaterale overeenkomsten heeft Marokko toegang tot een markt van ongeveer 1 miljard consumenten wereldwijd en door de lage invoerrechten zet het land alles op alles om investeerders aan te trekken.

Waarom investeren in Marokko?

5 redenen om te investeren in Marokko

Lage loonkosten

Gemiddeld is het maandelijks minimum salaris ongeveer 350€ voor een arbeider (loonlasten inbegrepen). Een algemeen gemiddelde toont aan dat het gemiddeld maandelijks salaris ongeveer 530€ is.
Bron: CNSS

Investeer in Marokko | MorocConsult

Groei

Het IMF voorziet een voor 2020 een groei BBP van 3,7% met de voornaamste groei in toerisme, renewables, industrie en landbouw.

De inflatie is in Marokko in 2019 onder de 1% gebleven en de afgelopen 5 jaren onder de 2%.

Free trade

Door vrijhandelsafspraken geeft Marokko toegang tot 1 miljard consumenten.

Investeer in Marokko | MorocConsult
Investeer in Marokko | MorocConsult

Infrastructuur

Marokko staat op nummer 1 in Afrika in termen van infrastructuurkwaliteit volgens Global Competivness Index-WEF 2016-2017.
Al meer dan een decennium lanceerde Marokko grootschalige projecten om zijn infrastructuur naar internationale normen te verheffen.
Marokko heeft 17 internationale luchthavens en meerdere grote havens in Tanger, Casablanca, Nador en Agadir.

Gekwalificeerd personeel

 Marokko heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in onderwijs.  Alle ingrediënten zijn aanwezig om aan de noden te voldoen van elke buitenlandse investeerder: opleidingsniveau, culturele openheid, taalvaardigheden en nieuwe technologieën, inzet voor ondernemerschap, aanpassingsvermogen en concurrerende arbeidskosten.


Contacteer Ons