Marokko

Waarom Marokko?

Marokko, het land van Koning Mohammed VI, is in tegenstelling tot veel buurlanden in de regio’s een baken van stabiliteit. Niet alleen vanuit politiek oogpunt, maar ook macro-economisch. De Marokkaanse koopkracht groeit stelselmatig en risico’s op een sterk oplopende inflatie of vallende wisselkoers zijn er nauwelijks. De economie heeft een boost gekregen dankzij de aanpassing van de publieke dienstverlening, aanpassing van het financieel systeem en de liberalisering van de markt. Daardoor heeft het land jaarlijks een stabiele groei van om en bij de 4 %. Door de vele bi- en multilaterale overeenkomsten heeft Marokko toegang tot een markt van ongeveer 1 miljard consumenten wereldwijd en door de lage invoerrechten zet het land alles op alles om investeerders aan te trekken.
Jaren gelden is Marokko heeft aan het begin van de eeuwwisseling stevige en ambitieuze plannen op tafel gelegd op gebied van industrie en landbouw. Grote infrastructuur werken zijn ook ingezet geweest om zo het land te promoveren tot één van de meest vooruitstrevende landen in Afrika. Rond diezelfde periode heeft Marokko zich ook geprofileerd als hub voor handel en investeringen in de Sub-Sahara regio in Afrika. Mooie initiatieven hiervoor zijn bijvoorbeeld CFC ofwel Casa Finance City waar holdings zich kunnen positioneren om van daaruit structureel te kunnen functioneren aan zeer interessante voorwaarden.
Met een zeer beknopte visie over het investeringsklimaat willen we duidelijk maken dat er talloze opportuniteiten zijn in Marokko voor u als investeerder.
Aarzel niet om ons te contacteren voor een persoonlijk gesprek om hier dieper op in te gaan.

Diensten

Market Insights

Door onze jarenlange ervaring en lobbywerk lokaal kunnen we strategisch advies geven vooraleer u investeert in Marokko.

Investeringen

Marokko is in volle groei en dit op constante wijze waardoor het interessant is om te investeren in lokale bedrijven.

Offshoring

Voor de delokalisatie van uw projecten in Marokko kunnen wij u bijstaan met raad en daad. Wij begeleiden u van A tot Z voor uw volledig project.


Contacteer Ons